Workshop - Standup-comedy

Workshop Stand-up comedy: voor leerlingen van de 3de graad secundair en HO lerarenopleiding.

Het enthousiasme waarmee Steven voor de klas stond en waarmee hij nu zijn educatieve voorstellingen en comedy brengt werkt aanstekelijk. Steven is een meester in het animeren en motiveren van jongeren. Hij is dan ook de geknipte man om leerlingen van de derde graad secundair onderwijs, studenten van de lerarenopleiding of doorwinterde leerkrachten onder te dompelen in de wereld van de stand-up comedy. Ook wanneer u iemand bent die geregeld voor een groep moet spreken en zoekt naar een manier om uw publiek te boeien door uw speech te overgieten met een vleugje humor is deze workshop een verrijking.

Steven geeft workshops Stand-up comedy op maat. U kan kiezen voor één losstaande workshop of voor en reeks van 4/5 lessen met eventueel als afsluiter een heuse comedyavond. Wat is stand-up comedy? Waar komt het vandaan? Waar halen comedians hun inspiratie vandaan? Mag er met alles gelachen worden? …
Op deze vragen en nog vele anderen zoeken we samen een antwoord doorheen de workshop.

Aan de hand van krantenkoppen, foto’s, persoonlijke ervaringen gaan we zelf aan de slag. We werken aan een eerste setje van een paar grappen lang. Maar een paar grappen hoor ik u denken? Wacht tot u op het podium staat. Na een eerst workshop hebben de cusisten al een duidelijk beeld gekregen van wat stand-up comedy is en hebben ze aan de hand van enkele oefeningen kunnen ondervinden dat achter elk hoekje humor schuilt. De aandachtige observeerder en kritische lezer zal in de toekomst nog meer grappen ontdekken in de dagelijkse dingen.

Voor je het weet heb je de comedymicrobe te pakken en geloof me, je raakt er nog moeilijk van af.

Tijdens de vervolgworkshops gaan we dieper in op de verschillende soorten humor. Aan de hand van beeldfragmenten, kunnen we werken aan onze eigen stijl en na het afwerken van enkele oefeningen boksen we een eerste echte setje in elkaar. In een verder stadium komen de thema’s podiumpresence, de valkuilen, improvisatie,… aan bod. Dat is voor diegenen die er echt zin in hebben.
Voor de leerkrachten is zeker het gedeelte impro, adrem reageren, inspelen op het publiek,… zeer interessant en toepasbaar tijdens de carrière.

Workshop Stand-up comedy
Leeftijd: 3de graad SO, HO lerarenopleiding.

Max. 10 lln. per sessie